Назад

Kонференция на тема „Предприятия за развитие на зелен туризъм” във ваканционно селище „Албена”


Имаме удоволствието да Ви информираме за събитие във ваканционно селище „Албена” - конференция на тема „Предприятия за развитие на зелен туризъм”, която ще се проведе на 9 май 2014 г., с начален час 9.30 - селище Албена, хотел Фламинго Гранд.

Събитието  се провежда в рамките на европейския проект GBE Factory (Предприятия за производство на зелена енергия), финансиран по програма Интелигентна енергия Европа на ЕС. Организатори са Българска стопанска камара заедно с международен консорциум от партньори.

Конференцията има за цел да подчертае ролята на туризма в едно по-светло енергийно бъдеще, в което цялото световно население ще има достъп до съвременни, ефикасни и приемливи енергийни услуги.

При настоящите практики, туристическата индустрия оказва много отрицателни въздействия върху защитата на околната среда. Специалистите по маркетинг – на частно или държавно ниво – работещи в туристическия сектор трябва да очертаят най-добрите зелени решения за текущите и бъдещите стратегии.

 Конференцията ще предостави възможност на малки, средни и големи туристически и хотелиерски предприятия да оценят и открият добри практики за намаляване на енергийното потребление.

 Съхранението на енергия и ефикасното й използване в ежедневната работа на туристическия бизнес е не само начин за опазване на околната среда, но и много добър маркетингов лост за модерните клиенти.

 Световна тенденция е хотелиерите да въвеждат екологични стандарти и да насърчават иновации под формата на зелени енергийни източници в хотелите.


Share |