Назад

BROWN CUP 2014 3-5 май 2014 - Плана планина, село Поповяне


За осми път ще се проведе състезанието по спортно ориентиране BROWN CUP 2014 в района на Плана планина – на 30 км югоизточно от София, състезателен център село Поповяне (37 км). Състезателните дни са 2, 3, 4 и 5 май 2014 когато предполагаме, че климатичните условия ще позволят да се получи празник на спорта на открито. Състезанието има характер на предсветовно първенство, защото през месец юни 2014 година на съседни терени в Плана планина ще се проведе Световното младежко първенство по ориентиране. Това привлече много международни участници, които ще участват на състезанието като част от подготовката си за световното първенство.

 

Участници:

Участие ще вземат водещите клубове по ориентиране в България, като ще изпратят около 500 състезатели. Към настоящия момент сме получили потвърждения и от чуждестранни участници от: Македония, Сърбия, Румъния, Австрия, Чехия, Словакия, Белгия и Финландия. Очакваме също участници от Украйна, Русия, Израел и Германия. Очаквания общ брой на международните участници е около 300 души. 

 

Организатор

Основен организатор на състезанието е Браун тим – водещ клуб по ориентиране в България, член на Българската Федерация по ориентиране. Заради очакваната голяма посещаемост и сериозното международно присъствие, в организацията ще се включат около 50 члена на клуба на доброволен принцип.

 

От съществена важност за провеждането на състезание по ориентиране от висок клас са избора на терен и качеството на картата. За 2014 година сме избрали техничен район който ще бъде голямо предизвикателство дори за елитните състезатели. Картографията е изпълнена от международен рембулатор с повече от 30 години опит, включително при подготовка на карти за световни първенства.

 

За повече информация - www.browncup.eu 


Share |