Назад

Албена ще изненада своите гости за 45-годишния си юбилей с 5 огромни торти. Незабравим концерт е кулминацията на празненствата по повод юбилея


Албена ще изненада своите гости и посетители за 45-годишния си юбилей на 24 август с 5 огромни торти. За приготвянето им ще се ще се използват 3300 яйца, 140 кг захар, 110 кг брашно, 250 кг крем, 75 кг паста „Дама“. Размерът на всяка торта ще бъде 2,00 на 1,20 метра, а теглото ѝ - 140 килограма. Отговорността за създаването на 700-килограмовата вкусотия е поверена на най-добрите майстор-сладкари на Албена: Румен Сребков, Ивелина Цветкова, Антония Драгнева, Веселина Димова и Тодор Тодоров. Те обещават да изненадат гостите с различна творческа тематика и въображение, създавайки 5 различни, уникални по рода си торти. Приготовленията ще отнемат на майстор-сладкарите близо 2 дни, а официалното разрязване ще е в 21,30 часа на 24 август, на зелената поляна пред хотел „Добруджа“, по време на юбилейния концерт на комплекса.

Празничният неделен ден за Албена ще започне рано, когато ваканционното селище ще осъмне украсено. В 19,00 ч. започва дефилето на Младежкия духов оркестър с мажоретен състав – гр. Ловеч, и талисманите на Албена – Доди, Алби и Ири. Шествието ще тръгне от хотел Калиакра през плажната алея, ще продължи покрай Лунапарка на базара и по търговската улица ще се придвижи към откритата сцена до хотел Добруджа, където от 20,00 ч. ще започне празничният концерт. Участие в него ще вземат Младежки духов оркестър с мажоретен състав – гр. Ловеч; Модерен балет от Санкт Петербург – участници във фестивала „Трикси”; Маргарита Хранова; Веселин Маринов и Queen Tribute - "We are the champions". Водещи, на български и на английски език, ще са Михаил Дюзев и Иво Райчев. Празничният ден ще завърши с плажно парти пред Бийч клуб „Ганвие” от 23,00 ч.


Share |