Назад

На 11 юни ще бъде тържественото откриване на ваканционно селище „Бялата лагуна“


На 11 юни ще бъде тържественото откриване на ваканционно селище „Бялата лагуна“, намиращо се на територията на община Каварна. Мащабният проект е съвместна инвестиция на собственика Албена АД и туроператора Томас Кук Скандинавия, а реализирането му възлиза на над 40 млн. лв.

За откриването на селището, което ще се състои на 11 юни от 12.00 часа, ще пристигне изпълнителният директор на Томас Кук Скандинавия - Магнус Викнер. Официални гости ще бъдат още Надя Маринова - зам.-министър на туризма, Стоян Пасев - областен управител на Варна, д-р. Маргарита Новоселска - областен управител на Добрич, Красимир Станев – изпълнителен директор на Албена АД, Цонко Цонев – кмет на община Каварна.

За сезон 2015 е планирано 30% увеличение на самолетните седалки до летище Варна. В резултат на това ваканционно селище „Бялата лагуна” очаква да посрещне около 7000 гости от четирите скандинавски страни Норвегия, Швеция, Дания и Финландия. Селището е четири звездно и заема площ от 285 декара в живописната местност Иканталъка, известна със своята девствена природа, чиста вода и красиви скалисти брегове. Бялата лагуна разполага със сцена за културни мероприятия, два ресторанта, няколко басейна, фитнес зала, мултифункционално игрище и зала за гимнастика и танци. В процес на изграждане са три тенис корта и футболно игрище. Комплекса осигурява 120 нови работни места, което ще намали безработицата в региона.

Новото ваканционно селище „Бялата лагуна“ е втората инвестиция на Томас Кук Скандинавия в България след изграждането на хотел Фламинго в Албена и 14-те проекта, които са реализирани в други европейски държави. За първи път в Каварна след построяването на ВС „Русалка“ през 1968 г. е изграден и реновиран комплекс с такъв мащаб. 

На 9 юни Бялата лагуна посрещна първите си гости от скандинавските страни.


Share |