Назад

Banff Mountain Film Festival World Tour идва в София на 21 и 22 Февруари 2018


Banff Mountain Film Festival, програма на Banff Centre, Канада, е най-големият и един от най-престижните планинарски фестивали в света. Веднага след провеждането на Фестивала в Банф, Канада всяка есен, стартира и Световната обиколка.

Със спирки в над 550 общности и 40 страни по целия свят, тазгодишната обиколка, включва колекция от най-вдъхновяващите, екологично обвързани и приключенски филми от фестивала.
Пътувания до екзотични дестинации и отдалечени култури, среща със спортове, заредени с адреналин, Световното турне на 2017/2018 е вълнуващо и провокативно откриване на света на планината.

“Най-хубавата страна на това да си домакин на Световното турне, е възможността да видиш толкова много любители на спортовете на открито на едно място, да ги вдъхновиш за нови приключения и заедно да споделите любовта си към планината“, казват организаторите от XCoSports. „Винаги виждаш стари приятели и създаваш нови такива по време на фестивалните дни. Това е най-страхотната част“.

Не пропускайте да станете част от двете филмови вечери на Banff Mountain Film Festival World, наситени с духа на приключенията и природата на 21 и 22 Февруари от 20:00ч. в Синема Сити, Парадайз Мол.

Трейлър:

Watch the VideoФилмите:
 
В България ще гостуват заглавия като:
 
„Dreamwalkers: The Faroes Project („Ходещите насън: Проект Фарьорски острови “) – Четирима приятели се отправят на пътешествие, с цел да бъдат първите, които ще се разхождат по въже на едно от най-необичайните за това места: Фарьорските острови.

 
„Imagination“, Best Film: Snow Sports („Въображение“, Най-добър филм: категория Снежни Спортове) – Случвало ли ви се да седите като дете, на задната седалка в автомобила на родителите си, представяйки си, че сте някъде другаде? Представете си, че има скиор от едната  страна на пътя и пръстите ви управляват бек флипове, дропове от сгради и огромни скоци? Е, ами ако вашето въображение оживее?

 
“Johanna”, Best Short Film („Йоанна“, Най-добър късометражен филм) – За практикуващата свободно гмуркане, Йоанна Нордблад, гмуркането под леда предоставя сюрреалистична, успокояваща среда, която й помага да лекува своите травми.

 
“Intresection”, Best Film: Mountain Sports – („Точка на пресичане, Най-добър филм: Планински спортове“) – Планинският колоездач Микайла Гато, въвежда зрителя в своя свят на атлет и художник, минавайки през красиви картини, където цветовете оживяват и реалността се слива с изкуството.

 
Билети за двудневния форум вече можете да закупите от www.cinemacity.bg или на място в Cinema City Paradise, град София, бул. Черни връх 100
 
Партньори на тазгодишното издание на фестивала в България са магазини за спортна  екипировка Basecamp,. Медийни партньори на събитието: списание 360°, Go guideДневникPeika.bg.
 
Повече за Banff Mountain Film Festival ще намерите тук: www.banffmountainfestivals.ca
Повече за цялото събитие ще намерите тук: www.xcosports.com  и на
 
За организатора XCoSports:
XCoSports България е водещ вносител на висококачествена екипировка за спортове на открито и представител за България на марките: Patagonia (USA), GoPro Cameras(USA), Scarpa (Italy), Silva (Sweden), Gerber (USA), DirectAlpine (Czech Republik), Genuine Guide Gear G3 (Canada), ABS Airbag (Germany), Blue Ice (France), Ortik (Portugal), NST Labs (France), Point 65 Kayaks (Sweden), Black Diamond (USA), MontBell (Japan), Point 6(USA), Ryders (Canada), Smartwool (USA), Chimpanzee (Czech Republic), LyoFood (Germany). За допълнителна информация – www.xcosports.com и facebook.com/XCoSports. 
 
Контакти:
За информация по организацията и филмите, включени в програмата за София:
XCoSports България
+359892233040 ;  
natali@xcosports.com
www.xcosports.com


Share |