Назад

Осмото поредно издание на ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2018 ще се проведе на 1,2 и 3 юни 2018 г. в Казанлък


Осмото поредно  издание на ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2018 ще се проведе на 1,2 и 3 юни 2018 г. в Казанлък в залите и градина на НЧ ”Искра” под мотото: „DRINK PINK@THINK PINK Revolution!”

 

Има вино с цвят на пролет и аромат на сбъдната мечта. То прави революции в главите ни, проветрява душите ни и ни помага да виждаме света не такъв, какъвто е, а такъв, какъвто трябва да бъде!

 

Да мислиш позитивно и да създаваш красота, да обичаш и да бъдеш обичан, да се раздаваш, за да имаш, да съхраниш света за другите след теб или просто да бъдеш човек...

 

Това е истината за доброто вино, което ни прави по-добри. Това е Розе-Еволюцията!

 

Фестивалът на виното Розе е под патронажа на кмета на град Казанлък като официално събитие от 115-годишния Празник на Розата и се провежда с медийното партньорство на БНТ и инициативата „Купувам българско”.

 

Националният Конкурс за Розе ”Златен киликс” е най-престижният награден формат в България за розови вина. Специален гост в Дегустационната комисия ще бъде световноизвестният винен експерт Mr. Darrel Joseph-Wine Journalist /Judge/ Masterclass Presenter, Central, Eastern and Southeastern Europe.

 

За осми път конкурсът ще събере изявени винени съдии, сомелиери, журналисти, дизайнери и визионери, за да удостоят с награди най-добрите Розе брандове от всички винени области на България, реколта 2017.

 

Виненият салон на Изложението по традиция представя над 55 български винопроизводителни предприятия, био продукти и автентични гурме практики. В него ще откриете най-известните български вина Розе и най-модерните винени иновации с натурално розово масло или плодови доминанти.

 

Наред с утвърдените имена на големите производители ще откриете малките семейни изби с дебютните им вина.

 

Ще опитате Малиновите вина на Трастена, арониевите елексири на Пламен Калинов и плодовите вина на Златоврач. Вината на БИОАСОЦИАЦИЯТА и изкусителните дестилати от Троян и Тетевен. Розовите ароматни напитки на Алвина Добрич.

 

В Гурме зоната гостуват световноизвестните швейцарски шоколади Chocolat Stella Bernrain, автентично българско краве, овче и козе сирене "Ралица МИЛК", DiVino гурме издания, пчелни елексири, уникалните сирена с български трюфели на Шеф Радичев и кафе от световноизвестната италианска къща ”L’ANTICO”.

 

Културният афиш на Фестивала в Казанлък тази година включва майсторски класове за професионалисти и любители.

 

ROSE APEROL STREET LIFE – OPEN AREA

 

Лятно Розе настроение с коктейли и много музика.

 

Подарете си прекрасен Розе уикенд в Розовата долина в първите дни на летния юни. Ще откриете необятния свят на българското вино. Ще запомните аромата на розите.

 

Ще се удивите от красотата на България.

 

 


Share |