Назад

Само седмица до старта на фестивала за екстремни спортове Kongur Air Fest в Беласица!


Посрещаме първото юлско слънце с Kongur Air Fest

 

Фестивалът в планината Беласица ще бъде по-разнообразен от всякога

 

С повече музика от всякога, повече интересни работилници и още по-интензивни семинари, тази година Kongur Air Fest ще отбележи третото си издание. Фестивалът за екстремни спортове и активен начин на живот очаква не само запалените по адреналиновите приключения, но и всички, които искат да се докоснат до магията на планината Беласица и красивата природа в подножието на връх Конгур.

 

Между 29-и юни и 1-ви юли поляната пред хижа “Беласица” ще се превърне във фестивална зона, в която всеки ще може да види, чуе, участва, пробва: хатха йога сесии, аюрведична сесия, слаклайнинг и кендама. Не напоследномясто, тамщебъдеразположена и сценатанаKongur Air Fest, накоято в съботавечер (30-и юни) с музикатасищеизлязатKirtan Raga, Funky Miracle, Skiller, Jahmmy Youth, Spens& DJ Chukee.

 

Посрещане на джулай морнинг от връх Конгур, пък е едно от вълнуващите събития, които могат да ни се случат по време на фестивала. Първото юлско утро ще бъде ознаменувано с нощно изкачване на връх Конгур  и посрещане на изгрева от самия връх или с тандемен полет с парапланер.

 

Полетите с парапланер ще съпътстват Kongur Air Fest и през трите фестивални дни, като всеки може да се запише за тях. Излитайки от връх Конгур (2000 м), всеки желаещ може да се наслади на невероятен полет с разкриваща се пред очите незабравима гледка. Виждат се планините Пирин, Славянка и Огражден в цялата им прелест. Освен това ще бъде организиран и семинар за парапланеристи като тази година той ще бъде насочен както към крос-кънтри  (прелетно летене), така и към акробатично (въздушни фигури) летене. Водещи на семинара ще бъдат двама от най-добрите родни парапланеристи в двете дисциплини - Весо Овчаров и Ясен Савов.

 

Колоездачите също няма да бъдат пренебрегнати, защото фестивалът се организира в близост до скоростното трасе за планинско спускане с колело - Kongur Air DH. Ще бъде организирано 3-дневно каране по трасето Kongur Air DH с Whip Off  Challenge, където журито ще избере най-добрия whip и победителят получава купа и парична награда.

 

Красимир Ангелов (планинар и катерач) и Елена Милушева (председател на Туристическо дружество „Калабак“ в Петрич) ще се погрижат за всички, готови за разходки в планината. В програмата са включени разходки до Лешнишки водопад, хижа Конгур и връх Конгур.

 

Повече информация за семинарите и уъркшопите, пропуските за фестивала и как става записването има във Фейсбук страницата на събитието.


Share |