Назад

Курортът 'Св.Св. Константин и Елена' става европейски център за здраве и красота


Термалният комплекс "Аквахаус" с номинация от Морските Оскари


Перлата на морския ни туризъм -  КК "Св. Св. Константин и Елена", получи заслужена номинация от партньорите на Морските Оскари в категория Здраве и красота с новиоткрития термален комплекс „Аквахаус Термал & Бийч",  съобщават организаторите ВИП Комюникейшън.

Церемонията за четвъртото издание на престижния конкурс ще се състои на 17 август в царската градина на луксозния жилищен комплекс Аргищ Партез в Златни пясъци.

С  новото си модерно водно съоръжение  курортът "Св. Св. Константин и Елена" ще затвърди позициите си за устойчиво развитие на целогодишия туризъм с възможности за балнеология, СПА и Wellness.  

Термалният комплекс обединява всички природни ресурси на курорта – море, паркова среда и лечебна минерална вода. Концепцията на комплекса е съобразена с цялостната визия за развитието на курорта - средиземноморска архитектура с характерната й атмосфера, съчетаване на почивката чрез плаж, релакс балнеология, СПА и Wellness, зони за спорт, рехабилитация и възстановяване.

Със своите 14 басейна и водни съоръжения, разположени в непосредствена близост до морето, термалният комплекс умело комбинира условията за почивка, спорт, възстановяване и рехабилитация. Разположен на площ от 6 000 кв. м., той дава на гостите си възможност за релакс с  четири обособени зони:

 -  Аква зона – с различни по големина вътрешни и външни басейни, 25-метров плувен басейн, топъл минерален басейн, външна финладска сауна, джакузи и комфортна зона за плаж и релаксация. За най-малките посетители е на разположение специална детска зона с вътрешни и външни басейни с температура 32°, като два от басейните са подходящи и за бебета. Аниматори се грижат с увлекателни игри, групови занимания и забавления за всички деца в зоната.

- Термална зона – надгражда услугите и предоставя условия за пълно възстановяване, рехабилитация и балнеолечение. Допълнителни вътрешни и външни басейни, оборудвани с множество водни струи, които спомагат за отпускане на мускулите и освобождаване от стреса. Терапевтичният басейн с минерална вода с температура от 42° е подходящ за профилактика на болести на опорно двигателния апарат и периферната нервна система, за рехабилитация и подобряване на ортопедични и травмалогични състояния, при гинекологични и кожни проблеми. На разположение на посетителите са също финландска и билкова инфраред сауни, хамам, парна баня, солна стая и вътрешен контрастен басейн.

- Уелнес зона – за почитателите на физическите упражнения с фитнес, аеробика, йога и др. В същата зона са разположени уреди за профилактика и рехабилитация – електролечение, магнитолечение и калолечение, както и за възстановяващи и разкраситени процедури.

Аquahouse Thermal & Beach работи целогодишно и е подходящ както за еднодневни посещения, така и за дълги почивки. На разположение на посетителите са специално разработени от водещи специалисти програми за прочистване и елиминиране на токсините, за постигане на хармония и освобождаване от стреса и различни лечебни програми, които съчетават разнообразни процедури и физически активности и дават възможност за целодневен престой в комплекса.

Термалният комплекс e част от инвестиционната програма на „Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД за утвърждаването на курорта на европейската туристическа карта като целогодишна морска и СПА дестинация, която предлага почивки, морски СПА и Wellness уикенди и ваканции, условия за балнеология и рехабилитация, спорт и релакс, грижи за здравето и красотата.

Основна цел на Морските Оскари е да популяризират и отличат най-добрите практики и успехи на Черноморието, да поощрят техните стремежи за по-добро качество на живот в България.

Повече информация в страницата на организаторите: www.vipcompr.com

Социално измерение на събитието е свързано с целогодишната кампания на PR-агенция ВИП Комюникейшън за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Под патронажа на Ротари Клуб Самоков и ERP-Academy.


Share |