Назад

Кранево привлича спортисти от цял свят с уникална ледена пързалка


"BLACK SEA ICE ARENA" получи престижна номинация от Морските Оскари

Уникалната ледената пързалка "BLACK SEA ICE ARENA" в курорта Каварна, е третият в света спортен и тренировъчен комплекс, изграден до море, подобно на Сочи и Дубай.

Партньорите на престижните Морски Оскари номинираха модерната аткракция, чието  покритие е с естествен лед 60x30 м, а трибуната за зрителите е с цели 400 места.  
Церемонията за четвъртото издание на конкурса ще се състои на 17 август в царската градина на луксозния жилищен комплекс Аргищ Партез в Златни пясъци.

Спортната ледена арена е предназначена за професионални състезания по фигурно пързаляне, хокей, кърлинг, както и за любителски занимания. Намира се в с. Кранево на територията на комплкекс "Терма Вилидж" и работи целогодишно.

В разработката на проекта за ледената пързалка и нейното строителство непосредствено е взела участие австрийската фирма "AST", която е световно известна със своята технология за създаване на ледени пързалки.

"BLACK SEA ICE ARENA" има: четири специализирани съблекални за 100 атлети с душ и тоалетни, стаи за треньори, съдии и обслужващ персонал; конферентна зала; хореографична зала за фигуристи; гардероб за посетителите на комплекса с отделно място за обуване/смяна на кънки; лекарски кабинет; сушилня за кънки и спортно облекло; панорамно кафе-бар за посетители, в което те могат да наблюдават или да гледат спортни събития на леден терен.

Ледената пързалка е на разположение не само за спортисти, но и за тези, които искат да се занимават с фигурно пързаляне, хокей или просто карат кънки за забавление и удоволствие.

Оборудвана е с професионална осветителна техника със специални ефекти, с всички необходими съоръжения за игра на хокей на лед, спортно табло, също така и със система на звуково зониране. Това позволява на арената да се провеждат не само тренировки и състезания на спортисти и отбори, но и популярни ледени шоута, дискотеки и изпълнения на музикални групи.

Основна цел на Морските Оскари е да популяризират и отличат най-добрите практики и успехи на Черноморието, да поощрят техните стремежи за по-добро качество на живот в България.

Повече информация в страницата на организаторите: www.vipcompr.com

Социално измерение на събитието е свързано с целогодишната кампания на PR-агенция ВИП Комюникейшън за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Под патронажа на Ротари Клуб Самоков и ERP-Academy.


Share |