Назад

Утре е Националното първенство по уейкборд


На 24 август язовир Братушково край Сливница ще се превърне в най-горещата уейкборд точка на България за годината. Причината е Националното уейкборд първенство, което ще събере любители и професионални повелители на дъската от цялата страна. 

Началото на състезателната част е от 15:00 ч., като преди това е предвидено време за тренировка и уточняване на правилата. Главен съдия ще бъде Емил Цолов – Робота, световен вицешампион по уейкборд, легенда в тези среди, на чието име има кръстени дъски. 

Краят на състезателната програма ще бъде последванa от парти с DJ Паро. 

Такса за участие липсва категорично, а записването става на място, чрез Фейсбук страницата на организаторите от Wake Alternativa или на следните телефони: 0888 329 340 и 0884 100 088 до 21 август, включително. 

Включилите се в надпреварата се чрез Фейсбук трябва да оставят телефонен номер за обратна връзка. Ако има повече от 16 желаещи участници в категория мъже, те трябва да покрият норматив, състоящ се в изпълнение на 4 различни, значими трика. За категория жени – при наличие от повече от 6 желаещи, трябва да покрият норматив от 2 трика. Нормативите ще се покриват по време на тренировките, преди състезанието.

 

Условия за провеждане на състезанието:

Мъже: 1 дължина за подготовка + 5 за изпълнение на трикове

Жени: 4 дължини за изпълнение на триковете

Деца: 2 дължини

WILD CARD – могат да се запишат максимум 20 участници.

 

Система на оценяване 

В посочените според категорията си дължини, всеки участник трябва да изпълни максимален брой упражнения, според възможностите си, като повтарящите се такива няма да се зачитат. Няма да се зачитат също упражненията, след които участникът е паднал. Състезателят има право да продължи, без значение колко са паданията му, до завършване на определения брой дължини за съответната категория. Най-висока оценка получава този, който изпълни максимален брой сложни упражнения в зададената му дистанция.

 

Програма: 

09:00 – 12:00 – Тренировка

12:00 – Riders meeting

12:30 – Старт деца

12:50 – 14:00 – Квалификации мъже

14:00 – Жени

15:00 – Финал мъже (8 човека)

17:00 – WILD CARD

18:00 – Награждаване

19:00 – Flamingo time

 

Събитието се организира с безценната помощ на Община Сливница.


Share |