Назад

Съчетанието море с минерални извори превръща България в туристическо бижу


 

Хотел Балнео & СПА Азалия е финалист за Балканските Туристически Оскари

С невероятното съчетание на морски климат и лековита минерална вода България се превръща в ненадминат по ресурси оазис, като се нарежда в челните световни позиции със своите природни богатства, отбелязва журито на петото издание на Балканските Награди за Туристическа Индустрия.
  Церемонията ще отличи най-добрите в туризма на полуострова на 5 декември в хотел Маринела, съобщават организаторите от агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.. 
Сред финалистите е един истински морски шедьовър - хотел Балнео & СПА Азалия - здраве от морето, минералната вода и морския климат.  
Хотелът се издига на брега на морето в курорта Св. Св. Константин и Елена, на 8 км. от морската ни столица Варна.
4-звездната Азалия привлича гости с отлични условия за отдих, почивка и възтановяване на тонуса и здравето в  съчетание със забележителната морска панорама, златистият плаж и лечебната минерална вода на курорта. Работи целогодишно и предлага ваканции, семейни почивки, конферентен туризъм, лечебни програми за рехабилитация, профилактика и възстановяване.
Гостите на хотела могат да се насладят на стаи с морски изглед, обзаведени с всички изисквания на съвременния турист и осигуряващи удобства, спокойствие и отлични условия за пълноценна почивка. В хотела се намират основен ресторант „Азалия", ВИП салон „Синамон", Лоби бар „Азалия", Медикъл СПА център „Азалия", вътрешен басейн с топла минерална вода и джакузи, класическа сауна, инфраред, парна баня и фитнес студио.
Медикъл СПА центърът предлага лечебни и възтановителни процедури, и програми в уникално съчетание с минерална вода, морски климат, морелечение и калолечение. Оборудван е с кабини за електролечение, магнитолечение, с  ново поколение тангенторни вани с анатомичен дизайн за подводен, вихров и перлен масаж с натурална  минерална вода.
В зоната за процедури се предлагат терапии за лице и тяло, и за цялостна грижа за здравето. На разположение са вътрешни и външни басейни с минерална вода за индивидуални и групови терапии и водна гимнастика.
   Медикъл СПА център „Азалия" предлага разнообразие от терапии и специализирани лечебни програми за здраве и тонус. Тук се прилагат балнеолечение, таласотерапия, калолечение, физиотерапия със съвременна апаратура за лечение – ниско- и средночестотни токове, ултразвук, магнитотерапия, инхалации с минерална вода и билки, инфрачервена лампа, кинезитерапия, мануална терапия, процедури за повлияване на болката, лечебни упражнения, корекция на позата, програми за домашно лечение, терапии при ортопедични състояния с цел профилактика и рехабилитация .
Минералната вода във вътрешния басейн в  Медикъл СПА център „Азалия" в Хотел Балнео & СПА Азалия е с температура 32°С. Съдържа в състава си окисляеми от йод серни съединения. Не може да се характеризира като сулфидна, тъй като общото съдържание на сероводород е под граничната стойност от 10 мг/л.
Подходяща е за външно балнеолечение и балнеопрофилактика при следните състояния: - опорно-двигателен апарат (дегенеративни и възпалителни (в ремисия), ставни заболявания - артрити, спондилоартрити, артроза, ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилоартрит и др). Също и за  периферна нервна система (дископатии, радикулити, плексити и др.); ортопедични и травматологични (за раздвижване при посттравматични и постоперативни състояния); кожни (хронични неспецифични дерматити, атопични дерматити и др.); гинекологични (хронични неспецифични аднексити и др.).

 


Share |