Назад

Къща – музей 'Никола Симов – Куруто', Търговище, с вход свободен в Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България


       Регионален исторически музей – Търговище съобщава, че на 2 юни (вторник), във връзка с Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, Къща – музей „Никола Симов – Куруто ще бъде отворена с вход свободен от 9.30 до 16.30 ч. Ще бъде показана камата на знаменосеца, която наскоро се завърна от участие в изложбата „…Пък…каквото сабя покаже...” в Регионален исторически музей-Шумен, където бе експонирана заедно с оръжията на българските герои.

      Посетителите трябва да се съобразяват с актуалните разпоредби относно всички противоепидемични мерки. В експозиционните зали да се спазва социална дистанция и няма да се допуска струпване на хора. Ще има пропускателен режим, който да позволява до трима посетители едновременно. Всеки посетител трябва да си носи маска. Няма да бъдат допускани в музея лица с прояви на видими симптоми на заболяване като треска, кашлица, затруднено дишане, температура и отпадналост.

 


Share |