Назад

Хотел “Фламинго Гранд” на ваканционно селище “Албена” влезе в глобалната организация на голф туризма ИАГТО


Петзвездният хотел “Фламинго Гранд” на ваканционно селище “Албена” стана член на Международната асоциация на голф туроператорите IAGTO. Организацията реализира 85 % от пакетите за голф почивки по света. Освен 500 туроператора, в ИАГТО членуват 1500 голф курорти, клубове, туристически бордове, хотели, медии и авиокомпании от близо 100 страни. Сред партньорите са 13 авиопревозвачи, сред които са японските авиолинии, португалски, турски, арабски, южноафрикански, южноамерикански и др. авиокомпании. Под патронажа на авиокомпания „Върджин Атлантик” на Ричард Брансън всяка година се провежда тържествената церемония по връчване на годишните награди на ИАГТО за голф туризъм.

Представители на ваканционно селище “Албена” участваха на Световното изложение по голф туризъм през 2011 г., когато България бе обявена за „Неоткрита голф дестинация на света ” за 2012 г. Те имаха срещи с президента и генералния мениджър на ИАГТО. Хотел “Фламинго Гранд” е посещаван от голф туроператори, генерални мениджъри и собственици на голф клубове и куроорти и от президента на Международната асоциация на пишещите за голф туризъм Юси Яконкари.

Сред гостите на ваканционно селище “Албена” са били голф консултанти от Дома на голфа в Сейнт Андрюс, Шотландия. Членът на Кралския и Античен голф клуб в Сейнт Андрюс г-н  Малкълм Кемпбъл при визитите си в Албена през 2001 г. и 2002 г. посети и „откри” за света на голфа местата, където днес са построени голф курортите „Лайтхаус”, „Бляксирама” и „Тракийски скали”.

Членството на хотел “Фламинго Гранд” в съществуващата от 1997 г. световна голф туристическа организация ИАГТО е признание за качеството на предлаганите туристически продукти във ваканционно селище “Албена” в навечерието на Световния шампионат по голф „Волво”, който ще се проведе на голф игрище „Тракийски скали”.

 


Share |