Назад

Банско бори Ковид-кризата с бутиков туризъм


Въпреки ограничителните мерки заради Ковид-кризата, довели до огромни загуби в сектор туризъм, зимният ни курорт Банско не спира да се развива и обогати перлите в короната си с новото бутиково бижу – Оres Boutique Hotel. Модерният дизайнерски хотел е финалист за шестото издание на Балканските Туристически Оскари - Balkan Awards of Tourism Industry 2020, който отбелязва значимите постижения в туризма на полуострова.

Екстериорът на хотела се отличава със своята изящност и стил, като същевременно в него е запазена архитектурата на града. Хотелът е малък и уютен, което в съчетание с персонално обслужване и различна визия, го правят индивидуален и бутиков. Артистичните инсталации на художничката Ина Дамянова в лоби бара, рецепцията и уелнес центъра придават допълнителен чар и провокират позитивни усещания и настроения сред гостите. „ORES Wellness Center“ предлага на своите гости солен басейн с температура от 33 градуса, обогатен със соли от Мъртво море, финландска сауна, парна баня с хамам, джакузи, разнообразни програми и терапии, както и други удоволствия.

Луксозните заведения на „Ores Boutique Hotel“ са подходящи за всеки вкус - разнообразие от кулинарни изкушения, приготвени с чисти, натурални продукти и с много любов в Класическия ресторант на хотела. Зимната градина с подвижен стъклен покрив и възможност за обособяване на отделни зали е идеалното място за срещи, фирмени събития или частни партита. В Лоби Бара уютната атмосфера е постигната с камина, а във Витамин бара гостите се зареждат с енергия след тренировка във фитнеса и релаксират край басейна с коктейл.

Интериорът опиянява с цвят, различен дизайн и усещания. Главен герой е не сградата и нейните пространства, а посетителят. Чрез своите възприятия и приемственост, обкръжаващата среда придобива различен, индивидуален прочит. Всеки гост може да намери „своята приказка" чрез различните интериори на хотелските стаи и апартаменти. Различията в мокетите, осветителните системи, дизайнерските бани с хидромасажни вани са интериорни акценти, водещи до уникалност. Във всички помещения матраците са направени изцяло от естествени материали и придружени със специално „Меню за възглавници". Обзавеждането и обслужването са съобразени и насочени към опазване на околната среда, с което „Ores Boutique Hotel“ се превръща в бутиков „Зелен" хотел.

 


Share |