Назад

Вицепремиерът Марияна Николова на среща с Националния борд по туризъм


По време на общото събрание на Управителния съвет на Националния борд по туризъм вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова увери присъстващите, че министерството се стреми да бъде в непрекъснат диалог с бизнеса в търсене на най-добрите решения за сектора.

Тя изрази удовлетворение от това, че се водят активни разговори и съвместно се открояват и реализират различни мерки и инициативи, с които да бъде подпомогнат отрасълът както за преодоляваме на последиците от разпространението на Ковид-19, така и за плавното възстановяване на сектора.

По думите ѝ пандемията е блокирала работата на туристическия сектор на световно ниво, но е довела и до промени в нагласите и търсенето на туристите, както и начина на работа на заетите в отрасъла. Зараждат се нови тенденции, които ще се развиват във времето. Ситуацията налага всички в отрасъла да са по-гъвкави и иновативни, за да се приспособяват към новите реалности.

Необходимо е още в средата на зимния сезон да започне подготовка за предстоящото лято, което също ще има своите предизвикателства. Ранното планиране и подготовка е доказано работеща стратегия и дава много по-добри резултати.  

От Националния борд по туризъм благодариха на министър Николова за това, че е винаги насреща за разговор и обсъждане на всякакви идеи и инициативи.

По време на срещата бяха дискутирани проблемите на сектора и бъдещи проекти за подкрепа на бизнеса и рестартирането му след пандемията от коронавируса.


Share |