СъбитияНазад

Симеон Идакиев отбеляза 70-годишен юбилей с премиера на нова книга


Един от най-известните пътешественици – журналистът и автор на стотици научно-популярни и документални филми Симеон Идакиев, отбеляза в края на ноември 2011 г. своя 70-годишен юбилей. Той изпълни залата на Съюза на архитектите в София с приятели, пред които представи новата си книга „Светът и всичко в него”, както и филма „Омагьосаните острови”, заснет на Галапагос.

„Заглавието на книгата си има предистория – разкрива Симеон Идакиев. - Преди години имах проблеми с няколко ТВ чиновници, според които рубриката „Атлас” по БНТ трябваше да представлява набор от красиви природни картини, а аз ги убеждавах, че „Атлас” трябва да е приключението на човека сред природата, че трябва да става дума за пътешествия, за екология и много други неща. По това време в България дойдоха двама души от National Geographic. Единият беше от продуцентите на ТВ канала, а вторият беше шефът на фотографите на списанието. Попитах ги как те гледат на понятието „география”. Кент тогава каза: „Географията за нас е светът и всички в него”. Новата книга на журналиста, който днес води предаването рубриката „Посоки” в Българското национално радио, разказва за неговите пътешествия в Северна и Южна Америка. Книгата завършва с изречението: „Ако отново ми се отдаде възможност да тръгна нататък, не бих се колебал нито за миг”.

Пожелаваме му го и ние, екипът на Телевизия Туризъм и see.bg: Никога не спирай да пътуваш и вълнуваш! Подарявай ни още мечти за посоки в атласа на живота!

Симеон Идакиев беше консултант на художествената част от програмата на Телевизия Туризъм още преди тя да започне своите излъчвания.

Информаци, снимки и видео ТВТ

Телевизия Туризъм (TVT) контакти:

0 88 8087476 или набирайки директно

0 88 TOURISM            или

0 TV TOURISM

Можете и да ни пишете на адрес:

tvt@see.bg

 


Share |