СъбитияНазад

Филм на месец август по TVT Един град с много имена и една тъжна история (образователен филм за културно-исторически морски туризъм)


За един от най-красивите ни черноморски градове и неговата богата история разказва документалният филм на Телевизия Туризъм от поредицата за културно-исторически морски туризъм. „Балчик! Сребристия склон! Наименованието наистина е много сполучливо. Скалите са с цвят на сребриста пепел. Вълшебни картини... Морето е тайнствено, ту забулено в мъгла, ту блестящо, но винаги неспокойно и винаги сияещо...” Филмът умело вплита разказа от първо лице на актьора Веселин Ранков, роден в Балчик, със сюжета тъкмо Балчик да бъде избран от румънската кралица Мария в началото на ХХ век за място на лятната й резиденция. И днес обиколката на двореца и градините е като тайнствено приключение. Това вълшебно място, оставя безмълвни много от гостите си – с красота и очарование и с иронията на съдбата... Съдба, която след повече от петнадесет години проектиране, озеленяване и строителство дава на кралица Мария само около година време да живее в мечтата си...

Гледайте филма „Един град с много имена и една тъжна история” всяка събота от 16:00 и от 22:00 ч. през месец август в рубриката „Филм на месеца” само по Телевизия Туризъм.

 

Информация на TVT

 

Телевизия Туризъм (TVT) контакти:

0 88 8087476 или набирайки директно

0 88 TOURISM            или

0 TV TOURISM

Можете и да ни пишете на адрес:

tvt@see.bg

Или да изпратите писмо до: Телевизия Туризъм - София 1000, п.к. 666


Share |