СъбитияНазад

XCO ADVENTURE CUP СЪБИРА СМЕЛЧАЦИТЕ ЗА ТРЕТА ГОДИНА


От днес до края на август феновете на приключенията на открито могат да се регистрират за участие в третото издание на XCo Adventure Cup - екстремното състезание на България.
Регистрацията е отворена за всеки, който има добра физическа подготовка, умее да работи с карта и компас и да се придвижва сигурно в планински терени. Регламентът изисква и основни познания в скално катерене, спускане на рапели, колоездене, плуване и гребане. Всички екипи са от двама души, като изключително се залага на партньорството – никой не може да финишира сам, нито да се отделя от съотборника си на повече от 100 м по време на надпреварата.
Стартът е на 21 септември, като в рамките на 2 дни участниците ще трябва да преминат дълго над 200 км, но достъпно трасе някъде из страната. Подробностите за маршрута се пазят в тайна до самия старт. Трекинг, колоездене, бягане, спускане на рапел, скално катерене, ориентиране и издръжливост ще са предизвикателствата пред екипите от по двама души.
Новото в сравнение с предишните издания на надпреварата е включването на водни дисциплини – гребане и плуване, както и проникване в пещера. Локацията също е различна и стартът няма да е в близост до София.
Очаква се участие на близо 40 отбора, а за успешното провеждане на състезанието са ангажирани съдийски екип от професионални алпинисти, спасители с дългогодишен опит, както и водещи български фотографи в спортовете на открито.
Основни спонсори на проявата в края на септември са водещи марки, производители на екипировка за екстремни спортове: Silva, Gerber, Scarpa, Smartwool, Ryders, GoPro, DirectAlpine, Ortik, BlueIce, а транспортът на съдийските екипи е осигурен от Nissan .
Регламент, видео и снимки от XCo Adventure Cup 2011 и 2010 можете да намерите на уебстраницата на състезанието http://www.adventure-cup.xcosports.com.


Share |