СъбитияНазад

XCo Adventure Cup 2012 - остават броени дни за регистрацията за най- екстремното състезание на България!


XCo Adventure Cup 2012 - остават броени дни за регистрацията! Екстремното състезание на България!

XCo Adventure Cup e екстремното състезание на България! Провежда се вече две години и е без конкуренция у нас. През 2012-та година надпреварата ще повиши адреналина на феновете на приключенията за трети пореден път. Общо 84 участници, много приятели на състезателите и фенове на спортовете на открито взеха участие в изданията през 2010-та и 2011-та година. Над 7 000 души следиха информациите за надпреварата на страницата във Фейсбук. И всички бяха съгласни, че тръпката е неописуема.

XCo Adventure Cup възстанови екстремните планински състезания от типа Adventure Race в България. В световен мащаб тези състезания са изключително популярни и със силно медийно отразяване – такива са Discovery Eco Challenge, Abu Dhabi Adventure Challenge, XTerra и други. Видео от XCo Adventure Cup 2011 (София – Рилски манастир) може да гледате тук http://youtu.be/EPn7i0BeI8Q , снимки – тук http://goo.gl/OvvQp

В рамките на 3 дни (21-23 септември 2012 г.) състезанието отново ще постави пред участниците изключителни предизвикателства. Етапите ще включват трекинг, колоездене, бягане, скално катерене, спускане на рапели, плуване, гребане, ориентиране и издръжливост. По трасето ще има определени места за бивакуване на състезателите. По традиция, състезателите ще бъдат информирани за маршрута минути преди самия старт, а предишния ден ще получат само инструкции за типовете препятствия и мерките за безопасност. Очаква се участието на около 40 отбора по двама състезатели и допълнителен поддържащ екип от 20-30 души.

За провеждане на състезанието са ангажирани:
●Експертен съдийски екип от професионални алпинисти.
●Професионален екип по сигурността с дългогодишен опит.
●Специален фотографски и видео екип от водещи български фотографи в спортовете на открито.

Уеб сайт на състезанието – http://adventure-cup.xcosports.com

Телевизия Туризъм е медиен партньор на XCo Adventure Cup 2012! Следете за подробна информация, много видео и снимков материал от събитието.


Share |