МаршрутиНазад

Голф дестинация: „BlackSeaRama” - Каварна


  • Тагове: Голф
  • Регион: Добрич, Черноморие
Северното Черноморско крайбрежие на България през последните години се утвърждава като атрактивна голф дестинация с изградените три модерни голф игрища. „BlackSeaRama голф комплекс” е първият курортен комплекс по Черноморието ни, разполагащ с професионално голф игрище с 18 дупки и с уникален изглед към морето.

„BlackSeaRama” се намира в непосредствена близост до Каварна, недалеч от курорта „Албена” и град Балчик. От главния път Варна – Каварна има отбивка, по която след около 500 метра се стига до официалния вход на комплекса. Той съчетава голф игрище и модерен вилен курорт със спиращи дъха гледки.

Летището на Варна е само на 40 минути, а и самият град предлага разнообразни възможности за пазаруване и културни мероприятия. В района има и много забележителности, включени в списъка на 100-те национални обекта – Комплекс „Двореча” и ботаническата градина в Балчик, нос Калиакра, скалният „Аладжа манастир” в Природен парк „Златни пясъци”. Самият град Каварна предлага на посетителите си атрактивни сбирки на местния музей, а през лятото градът е известен като рок столицата на България и предлага поредица от изключителни музикални събития.

 

Гледайте всяка сряда от 19:00 ч. в програмата на Телевизия Туризъм поредицата филми за природен, планински и екстремен туризъм. Те ще ви насочат към любопитни и интересни места из България, където можете да се порадвате на красивата българска природа – любопитни планински и природни познавателни маршрути, както и дестинации, подходящи за екстремен или фото туризъм.

Всеки ден в рамките на блока „Туризъм инфо”  Телевизия Туризъм излъчва и поредицата „Хижите в България” с полезна информация за достъпа, изходните пунктове и възможни маршруи до 100 от най-атрактивните и средищни хижи в българските планини.

 

Текст Стоян Радулов, видео и снимки – Телевизия Туризъм


Share |